Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

6 ok a babafészek használatára

A babafészek talán első pillantásra feleslegesnek tűnik, mikor a baba megszületése előtt számos dologról kell gondoskodni, azonban aki egyszer kipróbálta, az nehezen mondana le róla számos előnyös tulajdonsága és multifunkcionalitása okán. 6 pontban összegyűjtöttük, hogy miért is érdemes mindenképp egy babafészekre szert tenni.


BIZTONSÁGOS ALVÁS

A kiságyak az újszülött  baba méretéhez képest hatalmasnak tűnnek és a szülőket megijeszthetik, hogy csecsemőjük elveszik benne. Itt már egy babafészek remek szolgálatot is tehet, ugyanis a baba születésének szinte első perceitől használható. A kiságyba helyezve máris nagyobb biztonságban és kényelemben lehet az újszülött. Magas puha oldalának köszönhetően az idősebb babák is védve vannak a kigurulástól, továbbá lehetővé teszik a gyermek oldalra helyezését is. 
 

A PÓLYA ALTERNATÍVÁJA

A babafészek változatos funkcióinak köszönhetően picit átvitt értelemben a baba bepólyázásra is szolgálhat, nagyobb komfort érzetet biztosítva a baba számára. A babafészkek többség, mint például az Eco & Love kollekció modelljei is, húzózsinórral rendelkeznek, így a zsinór meghúzásával a csökkenthetjük a babafészek „ körméretét”, vagyis a babafészek szorosabban öleli körbe a babát. A jó minőségű babafészkek töltete poliuretán hab és huzata pamut anyagból készül. Ezek a típusú fészkek elég rugalmasak és puhák, hogy a baba komfortérzetét növeljék, ugyanis ez az állapot hasonló az édesanya hasának biztonságához, ez pedig elősegíti a nyugodtabb alvást. Ez nem csak a picinek lesz pihentető, hanem az édesanya számára is.

 

TÖKÉLETES EGYÜTTALVÁS

A babafészek tökéletes megoldásul szolgál abban az esetben is, mikor a pici együtt alszik szüleivel. Számos helyzet adódhat, mikor a picinek édesanyja közelségére és felügyeletére van szüksége. Ezen esetekben is kiváló szolgálatot tesz a babafészek. Nem minden szülő van tisztában azzal a ténnyel, hogy az újszülött csecsemő ágyban való elhelyezése veszélyes is lehet. A magas perem megvédi a csecsemőt, hogy a szülő esetlegesen álmában ránehezedjen a babára illetőleg, hogy a magas ágyról leguruljon. 


SEGÍTSÉG A PELENKÁZÁSBAN

Talán mondhatjuk azt, hogy a pici első évében minden az ő biztonságáról szól. Mikor már mozgékonyabb a gyerkőc és jobban izeg-mozog, pelenkázáskor a babafészek nem csak, hogy lekorlátozza a mozgását, így a pelenkázás rövidebb ideig is tart, de a „magas” falak megvédik a pelenkázó asztalról való legurulásról. A gyártók a higiéniáról sem feledkeztek el, ha esetlegesen pelenkázáshoz is használjuk a babafészket, ugyanis a legtöbb modellben a merevített fenék eltávolítható és mosható.
 

A BABAFÉSZEK, MINT FELVIGYÁZÓ

A legtöbb édesanyának a nap nagy részében nincs segítsége a baba és az otthoni teendők ellátásában, így maguknak kell egyszerre a babára is figyelni, továbbá a háztartási munkákat is ellátni.
A babafészek remek segítség lesz, ha a lakás bármely részében biztonságosan szeretnénk elhelyezni a babát. Bárhová helyezzük a babafészket akár kanapéra, akár az ágyra a baba mindig biztonságban lesz.


KISÁGY FUNKCIÓ UTAZÁS SORÁN

Kétséget kizáróan a babafészek egyik legelőnyösebb tulajdonsága, mobilitása. Felbecsülhetetlen segítség lesz a babával való utazás alatt. A babafészek, a pici megszokott ágyneműjével, hálózsákjával biztosítja a megszokott környezetét. Puha, könnyű és biztonságos kiságyként funkcionálhat az utazás során, így nem lesz gond az idegen helyen való alvással.

Tartalomhoz tartozó címkék: babafészek

Keresés