Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Az éjjeli fény babáknak nyugalmat sugároz

Az éjjeli fény babáknak békét áraszt magából. Ha a kicsi az éjszaka közepén felriad, akkor a sötétség megrémisztheti. Ez a félelem sokáig, akár kisiskolás korig is kitarthat. Sokan azt gondolják, hogy a legjobb gyógyír a megszokás, megszoktatás, de ez nem egészen igaz.

A rettegés hátterében számtalan ok húzódhat, és a megszoksz vagy megszöksz stratégia helyett, sokkalta kifizetődőbb taktika egy átmeneti megoldást találni az éles fény alkalmazása és a totális feketeség között.

Az éjjeli fény babáknak és szülőknek egyaránt utat mutathat

A lámpák felkapcsolása azért nem jó ötlet, mert a túlságosan éles fény nem nyugtató, ringató hatású, hanem gyakorlatilag magával hozza a felébredést, és ha ez nem tervezett, akkor bizony a sírást, nyűgösséget is. A vakító fények helyett érdemes a visszafogott, selymesen lágy világításra alapozni, ami vigaszként szolgálhat a felzaklatott gyerkőcöknek. Szülőként pedig különösen hasznos, ha nem a vaksötétségben kell tapogatózni, így könnyű rápillantani a bölcsőben vagy kiságyban édesdeden szundikáló kicsire, vagy éppen A-ból B pontba eljutni anélkül, hogy az összes éles, szúrós játékszer a talpak alá keveredne. Aki lépett már rá az éjszaka közepén mondjuk egy építőkockára, az pontosan tudja mire gondolunk. Felbecsülhetetlen kincs, ha a fény stabil tájékozódási pontként szolgál.

Az éjjeli fény babáknak játékos kivitelben is elérhető?

Igen. Mit szólnál mondjuk egy zenélő, projektoros kivitelhez? Vagy egy plüsshöz, ami világít és dallamokkal ringatja el gyermekedet? Bármelyiket választhatod, de természetesen egyszerűbb modelleket is könnyedén felfedezhetsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: éjjeli fény babáknak

Keresés