Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Itatópohár-tanulópohár

Olyan ismert és népszerű márkák itatópoharai közül válaszhatsz mint a Mam, Munchkin, Tommee Teppee, Lorelli vagy a Baby Care. A szűrők és az oldal alján található információk segítségül szolgálnak a számodra leginkább megfelelő típusú tanulópohár kiválasztásában. 
Rendezés:

Segítség a megfelelő itatópohár/tanulópár megválasztásához


Mikor kezdjük el a tanulópohár használatát?


 • Ez az idő minden gyermeknél egyedi, nagyjából arra az időszakra tendálható, mikor a fogzási időszak elkezdődik, kéz-és szemkordinációja elkezd fejlődni és már helyváltoztató mozgásokat is végez.
 • Tudományos ajánlások és iránymutatások szerint az ideális a 6 hónapos kor az itatópohár szoktatáshoz.

A gyártók több féle típusú tanuló poharat fejlesztettek ki, hogy a babák a fokozatosság elvén haladva egy éves korig több féle itató pohár típuson keresztül tanulhassák meg a pohárból való ivást. Ez nyílván valóan nem jelenti azt, hogy minden babának ezeken a lépéseken keresztül kell megtanulnia inni.  A számos típus ad lehetőséget arra az anyukáknak, hogy a csöpségeik számára a legideálisabb itatópoharat válasszák ki.
 

A fokozatosság elvén haladva
 

 1. Tanulóüveg/tanulópohár – 4 hónapos kortól
  A kezdő lépések az egyedül ivás irányába már négy hónapos korban elkezdődhet az úgynevezett tanulóüveg segítségével. Ez a tanulópohár kinézetében még igen csak a cumisüvegre hajaz, mert még a baba számára ismerős cumiból szívhatja ki a folyadékot. Ami megkülönbözteti a cumisüvegtől, hogy könnyen kézben tartható fogantyúval gyártott.

   
 2. Itatópohár, itatófejjel – 6 hónapos kórtól
  A 6 hónapos kórtól használható itatópoharak tekintetében többféle típust vonultatnak fel a gyártók. Ezek a csőrös itatópoharak. Léteznek puha és kemény csőrrel gyártott itatópoharak.  A döntött kifolyócső és kiömlés mentes szelepek segítik az első önálló kortyokat és persze, hogy ne landoljon a folyadék a pici nyakában vagy a ruháján. Vannak típusok, ahol ezek a szelepek később eltávolíthatóak. A csőrös itatóknál már találkozhatunk foganytús és fogantyú nélküli változatokkal. 


 3. Szívószálas ivópohár -12 hónapos kortól
  A szívószálas ivópoharak már egy-egy gyártó termékeinél inkább hasonlítanak kulacsra, mintsem itatópohárra. Ezen típusú itató használatának is meg van a maga előnye. Ez a következő szint, ahol a szívószálnak köszönhetően új készségre tesz szert a kisgyermek.
  A szívószálas tanulópohár előnye, hogy nem csöpög, így nem mellesleg jól tárolható és szállítható. Általában már nagyobb űrtartalmúak, hisz a babának több folyadékra van szüksége.

 4. Első ivópohár - 12 hónapos kórtól
  Ezek az itatópoharak már egy az egyben egy igazi pohár alakját mintázzák. Vannak fogantyús és fogantyú nélküli változatok, általában már fedő nélküliek. Anyaguk természetesen műanyag, mindennemű baleset elkerülése véget. 
  Mostanában igen keresett és nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében a Munchkin többszörösen díjnyertes 360 fokos tanulópohara. Ez már lassan külön kategóriának számító 360 itatópohár számos olyan előnnyel rendelkezik, mellyel más poharak nem. Ilyen egyedi tulajdonsága, hogy a tető automatikusan záródik, ahogy a gyermek befejezte az ivást.  A nevéből is következtethető, hogy az ivópohár kialakításának köszönhetően bárhonnan ihat a gyermek. Az eltávolítható szelep miatt könnyedén tisztítható

Keresés