Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Britax Römer – a vállalat, aki a biztonság megszállottja

A MÁRKA LÉTREJÖTTE

Egy szerencsés fúziónak köszönhető, hogy ma a világ számos országában a kisgyermekek a legnagyobb biztonságban utazhatnak a Britax Römer gyereküléseiben.
A brit tulajdonban lévő Britax cég és a német Römer márka egyesítette erőit. A Britax vállalt 1938-ban kezdett el gépjármű-biztonsági felszereléseket és kiegészítőket gyártani, továbbá importált autó- és motorkerékpár-kiegészítőket. Az 1970-es évektől pedig a gyermekvédelmi termékek gyártásara koncentrált. A fúzió létrejötte után kizárólag a perfekcionizmusra törekedtek, azzal a céllal, hogy szülők és gyermekeik a legnagyobb biztonságban legyenek az utakon.

 

IRÁNYELVEIK PRÉMIUM MÁRKÁT TEREMTETTEK

Filozófiájuk, hogy a legmagasabb minőségű termékeket kínálják vásárlóik számára, túlteljesítve a jogszabályi előírásokat. A legmagasabb biztonsági színvonal elérés érdekében elsőként kezdeményezték a házon belüli dinamikus tesztelést. 
Nevükhöz fűződik a 2 világszinten kiemelkedő autós gyereküléseket gyártó üzem működtetése Európában. 2017-ben indították el az ezidáig legmodernebb és technikailag a legfejlettebb ütközéstesztelő központjaikat a gyermekülések teszteléséhez.
Minden babakocsi modell széles körű tesztelésen esik át, mint például a különféle időjárási, hőmérsékleti tényezők, különféle útviszonyok, sőt a váznak harapási tesztnek is meg kell felelnie. Ezen felül több mint 500 vegyi anyagra is szigorú korlátozásokat szabtak. Az anyagok minőségét saját tesztlaboratóriumban vizsgálják. 
Bevételeik egy nagy részét újabb és biztonságosabb megoldások fejlesztésére fordítják, ezen fejlesztések teszik a Britax Römer autós gyereküléseit a világ egyik legbiztonságosabb autósüléseivé.


EGYEDI FEJLESZTÉSEIK

 • Pivot Links isofix rendszer
  Nagyban eltér a standard isofixes rendszertől.  Különlegessége, hogy frontális ütközéskor a gyerekülés isofixbe épített rendszer az erőt először lefelé, a jármű ülésébe, majd óvatosan előre irányítja - ezzel a fej- és a nyaki sérülések előfordulásának kockázata is kisebb.

   
 • Top tether
  A felső heveder egy olyan plusz rögzítési pont, amelynek használatával az autósülés  még nagyobb stabilitást kap. Két pontban rögzíthető a V alakú heveder, így egy esetleges baleset esetén nagyobb biztonságot nyújt szemben a hagyományos hevederrel ellátott gyerekülésnél.

   
 • Ligt System (LS)
  Egy olyan visszajelző rendszer, amely fénnyel és hanggal jelzi a gyermek megfelelő bekötését. Jelzés által tudja a szülő. hogy a biztonsági öv megfelelően meg van-e feszítve.

   
 • XP Pad
  Számunkra jelentéktelen dolognak tűnik egy biztonsági övre felhelyezhető védőpárna, viszont a gyártó az apró dolgokra is óriási hangsúlyt fektet. Az övpárnát védőhabbal töltik meg, így a nyak és mellkasi rész nagyobb védelmet kap frontális ütközés estén. 

  Ez megakadályozza a gyermek állának a mellkasára gyakorolt hatását az energia akár 30%-ának elnyelésével.
   

Az említett biztonsági sajátosságokon túl még számos egyéb más fejlesztések és kényelmi megoldások teszik a Britax Römer autósüléseit prémium termékekké.  

Keresés