Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Játszva fejleszt a Chipolino futóbicikli

A Chipolino futóbicikli játékos módon fejleszti a gyermekek egyensúlyérzéket és izomzatát. Manapság nagyon elterjedté váltak ezek a játékok, míg azelőtt leginkább csak a pótkerekes gyerekbicikliket lehetett beszerezni.

De mi a gond a pótkerékkel? Miért jobb, hogyha a gyermek a Chipolino futóbiciklin sajátítja el a kerékpározás alapjait? A pótkerékkel az a gond, hogy túl kényelmes. Nem ösztönzi arra a kicsiket, hogy megtanulják egyensúlyozni a kerékpárt. A leszereléskor egyszerűen csak eldőlnek.

Ekkor általában meg szokták utálni a kerékpárt, a fájdalmas élmények miatt. Persze egy elszánt szülő sohasem adja fel. Már a nagyszüleink is jól ismerték a seprőnyeles módszert. Egy biciklihez erősített seprőnyéllel szaladgálni a gyerek után valóságos rémálom a szülőknek és jó kondi is kell hozzá. Kicsi korban viszont még gondot jelenthet a pedálozás, nem beszélve az esésekről, ami ennél a módszernél is benne van a pakliban. A Chipolino futóbiciklivel viszont teljesen önálló a fejlődés és a tanulás, miközben garantált az önfeledt szórakozás. A lankásabb terepen a kicsik akarva-akaratlanul elsajátítják, hogy miként tartsák meg magukat a Chipolino futóbiciklin.

Mivel az irányítás az ő kezükben van, ezért hamar kitapasztalják a kormány és az egyensúlyozás közötti összefüggést. Ezt követően már önbizalommal telve fognak felpattanni a pedálos gyerekbiciklikre. A Chipolino futóbiciklik használata nem igényel a szülők részéről külön foglalkozást. A játékos használatuk természetes módon következik, így a kerékpározás már nem fog komoly próbatételnek számítani a későbbiekben.

Keresés