Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Miért nem maradhat ki a hintázás egy baba életéből?

Miért nem maradhat ki a hintázás egy baba életéből?  

Meggyőződésünk, hogy vannak olyan eszközök, termékek és játékok a babatermékek széles palettáján, amelyeknek nagyobb a hasznosságuk a baba fizikális, mentális fejlődését tekintve. Az egyik ilyen kimelt termék a babahinta.
Számos típusa létezik, de az igazat megvallva magának a hintázó mozgásnak vannak a gyermekre pozitív és fejlesztő hatásai. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a hinta életútja már ie.1450-es évektől indul, már az ókori Görögországban találtak róla feljegyzéseket.

 

A hintázó mozgás nyugtató hatását már az édesanyák kihasználhatják a csecsemők újszülött korától.
A legkisebbek részére készült „hinták” az elektromos babahinták.
Minden életkor számára megtalálhatjuk a legoptimálisabb hintatípust. A picit nagyobb gyermekek részére tökéletes választás a lakásban még kényelmesen használható lengőhinta és ajtóhinta, tovább a hintalovak is ide sorolhatóak. Ahogy a gyermek cseperedik, úgy nyílik meg a világ a kerti-és játszótéri hinták irányában.

A hintázásnak igen komplex és széleskörű hatás van, ugyanis lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy érezzék a gravitáció vonzását, érzékeljék az egyensúlyt és más érzeteket, például tapasztalják a gyors előre - hátra mozgást. Növeli a gyermekek testtudatát, ezen felül különböző látványokat és hangokat tapasztalnak meg.

 

A hintázó mozgásnak, így a hintáknak a pozitív hatását tapasztalhatjuk

 • Az egyensúlyközpont fejlődésében
 • Mind a finom-, mind a bruttó motoros készségek fejlődésében
 • Társadalmi-és szociális kapcsolatok kialakításában
 • Érzékszervi készségek fejlődésében
 • A figyelem hosszabb ideig való fenntartásának kialakításában
 • Hangulatjavításban
 • Jobb írás-, olvasási- és koncentráló képességek kialakításában
 • Stressz oldásában
 • Illetőleg a szabadban töltött időnek is számos kedvező hatása is fontos a gyermek egészségi állapota és fejlődése szempontjából.
   

Mivel számtalan jótékony és fejlesztő hatással rendelkezik a hinta, így terápiás célokra is abszolút mértékben használják. Nem meglepő, hogy nálunk kiérdemelt helyett kapott a leghasznosabb babatermékek között.

Keresés